Trapper Como

Trapper Como

Liten, lätt & smidig

Como

Trapper Como är liksom dess systerkajaker Malawi och Aral framtagen och ritad med hjälp av ett skeppsritningsprogram för att optimera skrovet. Como är en kajak som både är stabil, sjötålig och lättdriven. Konstruktören har förenat en bra initial stabilitet med goda fartegenskaper. Kajaken har en lite mindre volym än dess systerkajaker och passar bra för lite lättare och kortare paddlare, både som tur- och långfärdskajak. En riktigt smidig och lättpaddlad kajak!

 

Två stora vattentäta skott med ovala gummiluckor gör kajaken lättlastad. Den har Dessutom ett tredje ”fikaskott” snett bakom paddlaren som nås från sittbrunnen och är perfekt för sakerna du vill ha lättåtkomligt. Kajaken levereras med SmartTrackroder, den mest avancerade roderlösningen på marknaden i dag. Roderbladet är fjäderbelastat i nedfällt läge och roderpedalerna är enkelt justerbara i längsled, även med paddlaren på plats i brunnen.

 

Como finns med enbart roder eller med både skädda och roder. Sitsen är fast monterad, formad med höftstöd och uppdragen i framkant för att avlasta låren ordentligt. Tillsammans med pedalerna ger sitsen och sittbrunnen en komfortabel och avkopplande sittställning samt ger bra kontakt med kajaken. Det finns ett justerbart mjukt ryggstöd.

 

Como tillverkas i ett nytt material som är ett komposit av glasfiber, kevlar & kolfiber. Skrovet vakumgjuts vilket gör det lätt och styvt. Även däcket är uppstyvat med distansmaterial. Bilderna ovan visar det äldre laminatet, insidan är nu tillverkad i kolfiber / aramid (kevlar), se bild till höger.

Sits med fikalucka bakom. Sittbrunnen är lite kortare & smalare fram än andra Trapperkajaker för att passa lite kortare personer. I botten ser du innerlagret i kolfiber & aramidfiber (kevlar).

SmartTrack rodersystem med pedaler som lätt går att justera när man sitter i kajaken. Skrov och däck är sammanfogade med aramidfiber både på in och utsidan. Under däcket syns distansmaterial som styvar upp däcket. De mjuka lårstöden skymtar i ovankanten.

Tekniska data

  • Material: komposit i glasfiber, aramid & kolfiber
  • Längd skrov: 496 cm
  • Bredd: 54cm
  • Vikt: ca 20 kg med roder, ca 21 kg med skädda och roder
  • Lastförmåga: 120 kg
  • Como passar dig som är upp till ca 175 cm.
  • Storlek lastluckor: 2 st 44 X 25 cm + 1 st 15 cm
  • Storlek sittbrunn: Innermått : 42 X 70 cm, yttermått: 48 X 76 cm
  • Färger: Vit/vit, orange/vit, mörkröd/vit