Trapper Malawi

Lång, snabb & stabil.

Malawi

Trapper Malawi är en utveckling av den mycket omtyckta Barra Q (Barracuda) och de båda modellerna delar samma skrov. Malawi har dock högre akterskepp för större lastutrymme samt en omgjord sittbrunn med lite mer plats för knäna. Framför sittbrunnen finns en lättåtkomlig minibox för småsaker. Fördäcket är också lite skarpare än Barra Q för bättre paddelisättning vid hög paddelföring. Malawi är en kajak som både är stabil, sjötålig och mycket snabb. Konstruktören har förenat stor initial stabilitet med kursstabilitet och mycket goda fartegenskaper. Kajaken har stor volym och passar bra för tyngre paddlare och som långfärdskajak. Snabbheten och att den är relativt smal gör också att den passar utmärkt både som tränings- och turkajak.

 

Två stora vattentäta skott med ovala gummiluckor gör kajaken lättlastad och rymlig. Den har dessutom ett tredje ”fikaskott” snett bakom paddlaren som nås från sittbrunnen och en minibox framför sittbrunnen som är perfekt för småsakerna du vill ha lättåtkomligt. Kajaken levereras med SmartTrackroder, den mest avancerade roderlösningen på marknaden i dag. Roderbladet är fjäderbelastat i nedfällt läge och roderpedalerna är enkelt justerbara i längsled, även med paddlaren på plats i brunnen. Malawi finns med enbart roder eller med både skädda och roder.

 

Sitsen är fast monterad, formad med höftstöd och uppdragen i framkant för att avlasta låren ordentligt. Sittbrunnen har ett par vingar på insidan för att ge bra stöd för låren. Tillsammans med pedalerna ger sitsen och sittbrunnen en komfortabel och avkopplande sittställning samt ger mycket bra kontakt med kajaken. Det finns ett justerbart mjukt ryggstöd.

 

Malawi tillverkas i ett nytt material som är ett komposit av glasfiber,aramidfiber (kevlar) och kolfiber. Skrovet vakumgjuts vilket ger ett lätt och styvt skrov.

Bilderna ovan visar det äldre laminatet, insidan är nu tillverkad i kolfiber / aramid (kevlar), se bild till höger.

Närbild på sittbrunn & dubbla fikaluckor på däcket. Rejäla lårstöd ger god kontakt med kajaken & passar även dig med långa ben.

SmartTrack rodersystem med pedaler som lätt går att justera när man sitter i kajaken. Skrov och däck är sammanfogade med aramidfiber både på in och utsidan. Under däcket syns distansmaterial som styvar upp däcket. De mjuka lårstöden skymtar i ovankanten. (Bilden visar en Aral)

Tekniska data

  • Material: vakumbakad komposit i glasfiber, aramid & kolfiber
  • Längd skrov: 565 cm
  • Bredd: 54 cm
  • Vikt:ca 24 kg med roder, ca 25 kg med skädda och roder
  • Lastförmåga: 160 kg
  • Storlek lastluckor: 2 st 44 X 25 cm + 2 st 15 cm
  • Storlek sittbrunn: innermått : 43 X 81 cm, yttermått: 48 X 89 cm
  • Färger: Röd/vit, orange/vit, vit/vit